Export kontaktů z Lotus Notes do Outlooku 2003

migrace kontaktů z LN do MS Outlook pomocí exportu a importu kontaktů

Úvod

Dnes si ukážeme, jak lze jednoduše přenést (zmigrovat) kontakty z Lotus Notes do Outlooku. Pokud máme v Lotus Notes nějaké kontakty, které potřebujeme přenést do Outlooku, využijeme na to prostředky exportu/importu kontaktů.

Export kontaktů z LN

Nejdříve musí exportovat kontakty z klienta Lotus Notes. Kontakty jsou umístěné v lokální databázy, která se jmenuje names.nsf. Tuto databázy u příslušného uživatele otevřeme a přejdeme do kontaktů. Zobrazí se nám pohled, na kterém vidíme jednotlivé kontakty. Problém je ale v tom, že jako defaultní nastavení šablony pro kontakt je ten, že jsou zobrazeny pouze základní sloupce. Pokud by jsme využili pouze základní sloupce, exportovali by jsme pouze tyto data. Proto musíme pomocí Lotus Designera vytvořit pohled, který nám zobrazí všechny potřebné informace.

Migrace kontaktů - upravený pohled

Export z LN

Pomocí vestavěné funkce v LN exportujeme kontakty. Zvolíme v menu File/Export... a v nabídce zvolíme cestu, jméno souboru a jako typ souboru vybereme Comma separated value a akci potvrdíme tlačítkem OK.

Export do formátu tabulkového textu

Import do MS Outlook

V MS Outlook existuje také vestavěná funkce importu. Pomocí píkazu File/Import and Export v MS Outlook přejdeme na import kontaktů. Vybereme pložku importovat z jiného programu nebo souboru poté hodnoty oddělené čárkami (Windows), vybereme cestu k souboru (tlačítko Procházet). Zde vybereme soubor, musíme změnit masku souboru.

Typ souboru

Poté klikneme na tlačítko další, vybereme složku, do které chceme kontakty importovat. Zvolíme tlačítko připojit vlastní pole, kde přiřadíme jednotlivé položky exportované z LN do položek vyskytujících se v MS Outlook a poté stiskneme tlačítko dokončit. Tímto máme migraci dokončenou.

 


systém spravován pomocí webmaker.ooo.cz
©2006-2024 Tomáš Hanus | ixulot | ixodesign.cz | RSS