Lze Ytrii odinstalovat?

ano, manuálně a pro běžného uživatele s obtížemi

Minulý týden jsem zde referoval moje zkušenosti z používání nástrojů od společnosti Ytria. Celkem jsem je hodnotil kladně, ostatně mi pomohly, pomáhají a snad pomáhat budou .

Tento týden jsem zase o zkušenosti chytřejší, konkrétně ohledně odinstalování. Klasický odinstalátor zatím není (do budoucna by měl být), ale existuje návod, jak manuálně "odinstalovat" Ytrii. Celkem zabírá a není složitý. Návod popisuje krok po kroku mazání souborů, které nakopíroval instalátor do adresáře ../notes. Po postupném mazání odeberete ještě soubor (log) na disku C:\ a složku "Technical Support". Pokud znovu nástroje nainstalujete, mělo by to fungovat. Další cesta je spustit instalátor znovu a zaškrtnout volbu přepsání již existujících souborů. U mě byl výsledek stejný.

Správa Ytria nástrojů

Problém ale nastal, když jsem chtěl udělat downgrade (8.x>7.x - zálezí na nástroji). Musel jsem tedy odinstalovat Ytrii a nainstalovat starší verzi zpět. Vložíl jsem klíče, restartoval klienta (hlavně kvůli toolbaru). Pokud jsem spustil některý z nástrojů nad db, vždy jsem byl dotázán na vložení klíče či spuštění Lite verze. Tak jsem sáhl kompletně po restartu OS. Chyba byla ovšem pořád stejná. Dle "odinstalátoru" jsem si myslel, že se nic do registru nezapisuje. Opak je ale pravdou.

Díky této informaci jsem se přesunul zpět na Ytria FAQ s cílem najít odpověď. Našel jsem zde ClearCache, což je soubor s informacemi pro registr. Stačí jej tedy naimportovat do registrů. I přesto se můj problém objevil znovu. Tak jsem projel registr a promazal vždy "složku" Ytria ve větvích HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE. Znovu jsem Ytrii nainstaloval a bylo po problémech.

 Možná z těchto důvodů by se hodil ten odinstalátor. Řešit problémy s registry připravenými *.reg soubory není příliž šťastné, známe uživatele, že .

 


systém spravován pomocí webmaker.ooo.cz
©2006-2024 Tomáš Hanus | ixulot | ixodesign.cz | RSS