Odlehčete poštovním schránkám pomocí RSS

zkloubení Lotus Notes 8.x a odběr novinek z Lotus Quickru

Dle mého názoru jsou již doby pryč, kdy je nutné uživatelům oznamovat změny obsahu na některém z intranetů. Pro spokojenou práci jsou krásným řešením odběry RSS kanálů. Technologii RSS není potřeba blíže představovat, ostatně mnozí z vás ji používájí deno denně.

Poštovní klient s rss čtečkou

Touto technologií disponuje také portálové řešení od společnosti IBM Lotus Quickr. Lze odebírat téměř cokoli a tak díky dnes již "chytřejším" prohlížečům můžeme mít aktuální informace na jednom místě. Uživatelé Lotus Notes si možná povzdechnou. Mají RSS čtečku implementovanou přímo v Lotus Notes, která jim ovšem po ověření zabezpečeného url hlásí chybu s kódem 401, tedy neoprávněný vstup.

Editace HTTP/HTTPS účtu

Možnosti jsou asi celkem tři. Zapomenout na klienta Lotus Notes , udělat si svůj vlastní plugin  nebo si to nastavit . Třetí možnost je určitě nejlepší, kdy člověk využije to, co má k dispozici. Fígl je v tom, nastavit si účet na danou zabezpečenou službu, v našem případě tedy Lotus Quickr. Přes možnosti File - Preferences se dostaneme k volbě Accounts. Zde si již nastavíme účet k danému zdroji, zadáme uživatelské jméno a heslo, vybereme typ přihlášení spolu s url pro autentifikací. Nyní máme k dispozici aktuality z portálu přímo v LN klientovi bez nutnosti číst e-mail oznámení.

 


systém spravován pomocí webmaker.ooo.cz
©2006-2024 Tomáš Hanus | ixulot | ixodesign.cz | RSS