Spouštění agentů na Lotus Dominu

spuštění agenta na Lotus Dominu během pár sekund

Spuštění agentů na Lotus Dominu

[run agents on Lotus Domino]

Již mnohokrát jsem potřeboval spustit agenta na serveru Lotus Domino. Do této chvíle, jsem nevěděl, jak na to. Po pravdě rečeno mi bylo jasné, že to přes konzoli nějak půjde, ovšem jak? Donedávna jsem buď spouštěl agenta pomocí klienta nebo pomocí plánování. Je to asi nejsnažší způsob, pokud nevíte, jak agenta spustit na serveru. Prostě přejdete v Lotus Designeru na položku Agents a na příslušném agentovi dáte volbu run. Tento postup je však použitelný v případě, pokud nejde o moc záznamů. Pokud máte agenta, který prohledává všechny dokumenty a je jich více než dost, nejde to využít.

Další postup, jak lze spustit agenta na serveru, je pomocí vlastnosti plánování. Ve zkratce se dá říci, že si prostě naplánujete (načasujete) spuštění agenta a až proběhne, zase plánování vypnete nebo agenta zakážete pokud to lze.

Spouštění agenta na Lotus Dominu

Třetí možnost je spustit agenta prostřednictvím konzole. Výhody to má právě v tom, že vše běží na serveru, tedy váš počítač se "nezapotí" a nemusíte nic plánovat.

Jak na to? Pomocí příkazu tell amgr run

Přepnete se na konzoli buď prostřednictvím Lotus Administrátora nebo využijete konzole na serveru. K spouštění agentů na serveru slouží příkaz tell amgr run. Příkaz tell asi není třeba představovat. Pomocí tohoto příkazu lze spouštět kde co. V té době mě to nenapadlo . Pokud proběhne nějaký agent, na konzoli se vám zobrazí hláška, která začíná písmeny AMGR. Toto označení právě patří agentům, a server vám říka, že proběhl nějaký agent a zobrazí případně nějaký message box. Příkazem run říkáte serveru, co má s agentem udělat. A teď to nejdůležitější. Celá syntaxe vypadá takto:

tell amgr run "database.nsf" 'AgentName'

Database.nsf nahradíte databází, na které se nachází agent. Pokud chcete spustit agenta databáze, která je v podadresáři Domino/Data, uveďte celou cestu. AgentName je jméno agenta. Tento příkaz vám spustí agenta na serveru a konzole vám zobrazí výsledek.

 


systém spravován pomocí webmaker.ooo.cz
©2006-2024 Tomáš Hanus | ixulot | ixodesign.cz | RSS