Lotus Quickr a představený HTTP server

zkontrolujte si URL

Web server a Lotus Quickr

Asi mnozí z vás vědí, k čemu je dobrý představený HTTP server. Proto je asi zbytečné to tady zmiňovat. Zaměřím se spíše na řešení problému s tímto řešením. Asi 90% problémů, když se Vám někdo ozve, že něco nefunguje na adrese postrádající port 10038, je v tom, že není nastaveno příslušné URI pro danou adresu. Pokud vytváříte místa atd., tak zde samozřejmě tuto akci obstarává plug-in, který jste si nainstalovali.

Problém je ovšem třeba s konektory. Doufám, že jsem žádnou chybu nikde neudělal, ale konektory přístupné na adrese <fqhn>/connectors/desktop/qkrconn.exe nebyly. Samozřejmě, pokud jsem změnil port z 80 na 10038, konektory se dali stáhnout. Jak tento problém ovšem řešit?

Odpověď je v souboru plugin-cfg.xml. Tento soubor naleznete jak na straně serveru Lotus Quickru, tak na straně web serveru. Plugin-cfg.xml se na straně Lotus Quickru mění postupně tak, jak vytváříte nová místa atd, a pokud máte nastaveno na konzoli automatickou propagaci (ve výchozím nastavení je tato volba samozřejmě povolena), web server si jej automaticky převezme k sobě. Problém je, že třeba o takové konektory se nic nepostaralo. Takže třeba po upgradu a fixu (i konektorů) Lotus Quickru se vám "rozsvítí" upoutávka na novou verzi konektorů.

Nová verze konektorů

Zajímavou věcí je, že i když se člověk dívá na českou verzi Lotus Quickru, odkaz je anglicky  . No budiž.

Teď k věci. Na serveru Lotus Quickru v domovské složce Lotus Quickru wp_profile\config\cells\<cell>\nodes\webserver1_node\servers\webserver1 najdete soubor plugin-cfg.xml. Ten je nutné trochu poupravit.

Konkrétně do větve <UriGroup> pro WebSphere (ten co má více záznamů) přidejte záznam:

<Uri 
AffinityCookie="JSESSIONID"
AffinityURLIdentifier="jsessionid"
Name="/connectors/*"/>

Samozřejmě, že záznam bude na jednou řádku. Soubor uložte. Pomocí konzoli propagujte plugin a mělo by Vám to začít hned fungovat. Kdyby byl nějaký zádrhel, klidně se ozvěte.

 


systém spravován pomocí webmaker.ooo.cz
©2006-2024 Tomáš Hanus | ixulot | ixodesign.cz | RSS