Nové fixy pro Lotus Quickr 8.2 pro Domino

v prohlížeči Firefox se nezobrazuje logout odkaz, ale je toho víc, i v konektorech na něco narazíme

Při upgrade Lotus Quickru na novou verzi, tedy 8.2 pro domino, jsem měl problém s odhlášením. Konkrétně s tím, že se mi nezobrazoval ve Firefoxu odkaz na odhlášení. Docela mě trvalo než jsem přišel na to, že v IE (kupodivu) se odkaz zobrazuje.

Po chvíli brouzdání jsem našel příčinu. Konkrétně se jedná o bug, na který existuje také fix. Samozřejmě že nový fix řeší i více problémů, jsou dostupné fixy pro samotný Lotus Quickr i pro konektory, které upgradujete na verzi 8.2.0.141.

Instalace kontektorů se řeší překopírováním nových konektorů (soubor qkrconn.exe a buildinfo.txt) do adresáře Domino/Data/domino/html.

U Lotus Quickru jako takového máme práce trochu více. Nejdříve doporučuji prostudovat vždy přiložený postup. U této verze stačí překopírovat .jar fix (8.2-Quickr-Domino-FP8203-W32-ENGLISH.jar) do adresáře Domino/jvm/lib/ext a spustit. Fix vykoná své, zároveň vše zaloguje a potřebné soubory zazálohuje. Záloha se vždy ukládá do adresáře Domino, cestu lze ovšem změnit pomocí parametru v notes.ini:

QuickrFPInstallerBackupDirectory=C:\FixpackBackup

Před instalací fixu je nutné zkontrolovat některé požadavky:

  • u Windows je to samozřejmě Win32 :)
  • Java JRE 1.5 či vyšší
  • Domino adresář musí být uveden v systémové proměnné PATH. Na toto upozorňuji, protože to tam nebývá. Pak je nutné ji přidat (Můj počítat/Vlasnosti/Upřesnit) do proměnné PATH. Lépe je potom server restartovat.

Po úspěšném doběhnutí fixu budete upozornění hláškou, zda chcete otevřít log z instalace fixů. Poté stačí již potřebné soubory překopírovat na správná místa. V případě Windows zkopírujte obsah složky W32 do adresáře Lotus/Domino.

Poté musíme překopírovat obsah adresáře AllPlatforms (společný i pro platformu AIX):

  • soubor quickplace.jar zkopírujeme do adresáře Lotus/Domino
  • obsah adresáře data do adresáře Lotus/Domino/Data
  • obsah adresáře html (soubory i podadresáře) do složky Lotus/Domino/Data/domino/html
  • obsah adresáře LotusQuickr (soubory i podadresáře) do složky Lotus/Domino/Data/LotusQuickr
  • obsah adresáře QuickPlace (soubory i podadresáře) do složky Lotus/Domino/Data/QuickPlace

Poslední věc, kterou musíme udělat, je upgrade šablon míst a Domino databází, aby se nám projevily změny, které fixy přinášejí. Pomocí nástroje qptool postupně spustíme následující příkazy:

  1. load qptool unlock -a (odemčení všech míst)
  2. load qptool upgrade -f -server (upgrade všech databází na serveru)
  3. load qptool upgrade -f -a -saveformprefs (upgrade všech míst a šablon)

Pokud používate offline instalaci, fixy by se měli automaticky při stáhnutí dostat na lokální počítač. To ovšem neplatí pro místa, která jsou již stáhnuta. V těchto případech odinstalujte Domino Sync Managera a poté opět zvolte volbu pracovat offline.

Existují i specifické kroky pro případ clusteru. Tyto kroky najdete také v instalačních postupech.

 


systém spravován pomocí webmaker.ooo.cz
©2006-2024 Tomáš Hanus | ixulot | ixodesign.cz | RSS