IBM Lotus Sametime Client

zprovoznění odkazu ke stažní klientů

S příchodem nové verze Lotus Sametime 8 serveru se i změnil postup zprovoznění odkazu ke stažení klientů. Zatímco ve verzi Lotus Sametime 7.5.1 to bylo dá se říci automatické, zde již musíme udělat pár zásahů.

Network-install

Prvním důležitým krokem je nakopírování obsahu instalačního adresáře network-install do adresáře na domino serveru, konkrétně do cesty lotus\domino\data\domino\html\sametime\network-install. Tento postup je pro operační systém Windows, pro ostatní operační systémy se kopíruje složka do jiného umístění. Podrobnosti najdete na stránkách IBM. Instalační balíček s network-install adresářem lze stáhnout, hledejte jej pod označením C14F3ML.

Dalším krokem nastavíme platnou cestu k jednotlivým instalacím spolu s hostname Lotus Sametime serveru. Cesta se nastavuje pomocí souboru v adresáři \domino\html\sametime\network-install\ applet\download.properties. V tomto souboru najdeme parametr installer.root.base. Za rovnítko umístímě cestu k adresáři ve tvaru http://vas_sametime_server/sametime/network-install, přičemž zadáme platné plné jméno serveru. Soubor uložíme.

Posledním krokem je vygenerování instalačních balíčků pro klienty různých operačních systémů. To provedeme pomocí spustitelného souboru ArchiveCreator.bat v adresáři \domino\html\sametime\network-install\bin.

Fungující odkaz ke stažení

Odkaz ke stažení by měl začít fungovat hned po konfiguraci.

 


systém spravován pomocí webmaker.ooo.cz
©2006-2024 Tomáš Hanus | ixulot | ixodesign.cz | RSS