Portálové řešení - Lotus Quickr - fixování

Lotus Quickr - 5 díl – instalace fixpacků

Dnes to bude velmi stručné. Sice když jsem fixoval Lotus Quickr já (z verze 8.0.0. na verzi 8.0.2), tak jsem se hodně, opravdu hodně, potrápil. Na druhou stranu podle návodu to zvládne každý, když se teda někde nezasekne.

Článek o postupu fixování již napsal Petr Kunc, a pokud budete postupovat podle něj, nebudete mít snad problémy. Jediné, co se od té doby změnilo, jsou jednotlivé fixy, které můžete aplikovat. Návod s popisem a aplikovaní jednotlivých fixů najdete na stránkách Supportu IBM nebo si je můžete vyhledat přes fixcentrálu.

Základními kroky, kterými musíte projít, je nejdříve nainstalovat souhrný fix (upgrade) z 8.0.0. na 8.0.2. Můžete se pustit samozřejmě do upgradu na verzi 8.1 .

Overview Lotus Quickr

Poté musíte upgradovat postupně Javu (WAS Java SDK), aplikační server WAS, fixy do portálu a nakonec postfixy pro samotný Lotus Quickr. Zas až tak moc se bát nemusíte, pokud něco bude chybět při instalaci fixů (předcházející fix), wizard vám dá o tom vědět. Jen upozorním, že některé post-fixy do Lotus Quickrů mají dva body instalace. Samotná instalace pomocí wizarda a poté spustit konfigurační task. Tam si dávejte jen pozor, aby jste zadávali přesně "part number" daného fixu. V helpu ho mají někdy uveden špatně. A hlavně bacha na 0 a O .

[předchozí článek] [následující článek] [obsah]

 
 
 
 

 

 


systém spravován pomocí webmaker.ooo.cz
©2006-2024 Tomáš Hanus | ixulot | ixodesign.cz | RSS