Zjištění statusu ICQ

potřebujete snadno zjistit status icq uživatele, i když je invisible?

ICQ

Co je to [áj sík jů]? Je to instant messagingová služba.

  1. ICQ je světově nejrozšířenější nástroj na online komunikaci mezi uživateli připojenými k internetu. Jeho instalace je velmi jednoduchá a používání intuitivní.
  2. Komunikace mezi uživateli probíhá narozdíl např. od emailu v reálném čase, Vaší zprávu uvidí příjemce okamžitě a je také schopen okamžitě odpovědět.
  3. Kromě psaných zpráv můžete také komunikovat hlasem, obrazem nebo přenášet soubory.

Takových programů je celá řada. ICQ je tolik rozšířené, že existuje i několik desítek klientů, kterými se můžete připojit od sítě ICQ a začít komunikovat v reálném čase. Licence však tyto "emulátory" zakazuje.

Nedávno jsem řešil problém, jak zkontaktovat osobu pomocí ICQ, u které nevím, zda je online (připojena). Tato osoba totiž může být připojena, ale nemusí být vidět - tzv. invisible mód.

Po chvíli hledání jsem narazil na stránky Invisible-Check. Stránek, které nabízejí tyto služby je hodně, ale tato mi opravdu fungovala. Používám jiného klienta než icq, a to Mirandu a tak jsem chtěl najít nějaké řešení pro tohoto klienta. Na stránce jsem našel návod, jak dostat plugin do Mirandy na zjišťování stavu uživatelů.

mBot

K zprovoznění pluginu potřebujete plugin mBot. Plugin mBot známý také jako Miranda Scripting Plugin (MSP), slouží pro psaní vlastních PHP skriptů pro Mirandu.

PopUp

PopUp plugin, jak už napovídá samotný název, je plugin, který umožňuje zobrazit jakoukoli informaci, kterou mu podstrčíte formou vyskakovacího okna.

Status uživatele

ICQ - invisible Check

A zde je již zmiňovaný plugin ICQ - invisible Check na zjišťování stavu uživatele, který je třeba i invisible a "skrývá" se tak.

K chodu tohoto pluginu tedy potřbujete mBot a PopUp.

PopUp - http://addons.miranda-im.org/feed.php?dlfile=1170
MBot - http://www.piopawlu.net/files/mbot32setup.exe

Po rozbalení pluginu ICQ - invisible Check presuňte soubor invisiblechek.php do adresáře Miranda IM/MBot/Scripts/Autoload/ a restartujte Mirandu. Po spuštění Mirandy uvidíte novou položku v contextovém menu. Pokud dostanete hlášku, že nemáte php5ts.dll (tato knihovna je obsažena v mBotu), můžete ji stáhnout na adrese http://kanicq.ru/invisible/php5ts.dll.

Při instalaci jsem se nesetkal s problémy.

Pokud nemáte Mirandu, je zde i plugin do FireFoxu. Vše najdete na stránce http://kanicq.ru/invisible/en/, kde můžete také zjistit status osoby okamžitě.


systém spravován pomocí webmaker.ooo.cz
©2006-2024 Tomáš Hanus | ixulot | ixodesign.cz | RSS