Pohled nelze přizpůsobovat uživateli

ano, soukromé pohledy občas zlobí, někdy jim od toho lze pomoci

Wednesday, 15. September 2010

Lotus Notes umožňují (v případě, že to vývojář povolí) přizpůsobit pohled uživateli. Uživatel si tak může přeskládat sloupce, určit řazení atp. Pokud tedy pominu to, že to vývojář zakáže, existuje ještě jedna možnost, že to nepůjde a to u pohledu "Shared, Desktop Private first on use". Jedná se o pohledy, které jsou uloženy na desktopu a ne v databázi.
 

Soukromé vs. Desktop soukromé
 

U těchto pohledů sice můžete změnit pořadí sloupců, jejich řazení atp., ale ve chvíli, kdy otevřete pohled znovu, je ve výchozím uspořádání. Problémem po vytvoření takového pohledu je vůbec poznat, o jaký pohled se tedy jedná. I "Shared, Desktop Private first on use" se tváří, že je privátní. Naštěstí můžeme jednoduše dle pole $Flags zjistit, jakého typu tedy pohled je. Pokud si dáme zobrazit dokumenty typu Pohled (oba typy pohledů), vidíme, že se rozházejí ve flagu o.

Flagy pohledů

Pokud tedy opravdu nemusí být pohled uložen na desktopu, stačí tento flag odebrat a tím pádem půjde pohled uživatelsky upravovat a hlavně tyto úpravy se zachovají. Samozřejmě je nutné poté obnovit (aktualizovat) již vytvořené pohledy z takto nově upravených.

 


systém spravován pomocí webmaker.ooo.cz
©2006-2024 Tomáš Hanus | ixulot | ixodesign.cz | RSS