Problém s inicializací LTPAServerObject Lotus Quickru

Server startup fails with SECJ0238E & JSAS0240E error messages

Thursday, 18. September 2008

Pokud si hrajete se SSO mezi portálovým Lotus Quickrem a Dominem, můžete se v tom zamotat až vám pak najednou portál nechce nabootovat. Zkusíte nabootovat WAS, ale v logu SystemOut.log se objeví stejná hláška:

An unexpected exception occurred when trying
to create the initial LTPAServerObject

Pokud začnete pátrat, doberete se k výsledku, že je něco v nepořádku se sadami klíčů. Jak to ale vyřešit, když generování klíčů je k dipozici přes web konzoli aplikačního serveru. Trik je ve vypnutí security. Někdo z vás může namítat, že akce vypnutí a zapnutí je na půl dne. Pokud bychom to dělali tak, jak by se mělo, nevyhnuli by jsme se tomu. Na druhou stranu security zabezpečení se uchovává v souboru security.xml v podsložce profilu daného nodu. Jak uvádí infocentrum k zapnutí zabepečení WAS, stačí změnit hodnotu enabled z "true" na "false" na druhém řádku "security".

Poté vám WAS nastartuje (nezabezpečeně), proto se nelekněte chybějícího dialogu pro heslo. Po vygenerování nové sady klíčů opět server vypněte, "zapněte" zabezpečení a poté by měl server nabootovat i se zapnutým zabezpečením.

 


systém spravován pomocí webmaker.ooo.cz
©2006-2024 Tomáš Hanus | ixulot | ixodesign.cz | RSS