WSVR0009E: Error occurred during startup AppServer

- chyba při počítání translogu

Thursday, 3. April 2008

Při instalaci fixpacků a postfixů, jsem se setkal s chybou, kdy jsem nemohl nahodit zpět po instalaci WebSphere_Portal, neboli Lotus Quickr. Docela jsem z toho byl vedle, neboť to bylo u zákazníka, a hlavně - instalaci fixpacků a postfixů jsem měl už za sebou na testovacím stroji. Při nabíhání WebSphere Portálu vše vypadalo klasicky bez závad, ovšem hned pár sekund po inicializaci serveru došlo k chybě:

Toto mi moc neřeklo, tak jsem zkusil spustit WebSphere Portal s parametrem trace:

C:\<Quickr dir>\AppServer\bin\startserver WebSphere_Portal -trace

Toto zajistí kompletní logování včetně chyb. Poté logy najdete v adresáři C:\<Quickr dir>\PortalServer\logs. Chybu nejspíše uvidíte v SystemErr.log, který je aktuální, ostatní jsou zálohy. Zde uvidíte chybu začínající WSVR0009E: Error occurred during startup <malformed parameter> seen starting application server, pokračuje následující:

Caused by: com.ibm.ws.exception.RuntimeError: 
javax.transaction.SystemException:
javax.transaction.SystemException: java.lang.Exception:
Invalid Xid/recoveryId in transaction log

Po chvíli bádání a hledání na internetu jsem toho moc nenašel. Tak jsem zkusil svojí "investigaci" chyby Java exceptions. Na konci složky je i chyba Invalid Xid/recoveryId in transaction log. Bylo mi celkem jasné, že bycha je v tom, že při spouštění serveru dochází ke kontrole trasakčních logů, které v sobě mají chybu, proto server nenaběhne. Tech je několik. Vyskytují se jak v PortalServer složce, tak i v profilové. U mě to bylo jednoduší, neboť byly chybné  ve složce wp_profile. Obsah jsem zazálohoval a smázl. Poté jsem zkusil server nahodit. A ouhle , ono to jede .

Snad to někomu pomůže, trochu se to řešilo na developerWorks.



systém spravován pomocí webmaker.ooo.cz
©2006-2024 Tomáš Hanus | ixulot | ixodesign.cz | RSS