Lotus Sametime Connect Client for browsers

zpřístupnšní klienta Lotus Sametime pro prohlížeče

Friday, 31. August 2007

Každý z nás používá nějaký instant messaging. Na internetu jich najdeme spousty, některé z nich poskytují i služby přihlášení se do sítě pomocí prohlížeče. Tuto možnost poskytuje i produkt od IBM, Lotus Sametime.

Lotus Sametime Connect Client for browsers

Klient pro prohlížeče je javový nástroj, pro který nepotřebujete žádnou desktopovou aplikaci, stačí Vám znát uživatelské údaje: jméno a heslo.

Lotus Sametime Connect Client for browsers

Nejdříve si stáhněte tento klient na Váš Lotus Sametime server. Dostupný je na adrese IBM. Po stáhnutí souboru javaconnect.zip jej rozbalte do adresáře <server_data_directory>\domino\html\sametime. Tedy složka bude mít cestu <server_data_directory>\domino\html\sametime\javaconnect.

To hlavní máme za sebou. Teď ještě povolíme zobrazení odkazu přímo na hlavní stránce Lotus Sametime serveru, tedy http://<server>/stcenter.nsf.

Pomocí těchto kroků dokončíte přidání odkazu Spustit produkt Sametime pro prohlížeče na úvodní stránku Lotus Sametime serveru.

  1. Otevřete STConfig.nsf na serveru Lotus Sametime 
  2. Otevřete dokument CommunityClient
  3. Pložku 'Launch Connect link' nastavte na 'true', defaultně nastavena na 'false'.
  4. Restartujte server Lotus Sametime pro provedení změn.

Zkusil jsem restartovat pouze Lotus Sametime server pomocí příkazu tell staddin quit a start pomocí load staddin. Toto ovšem nefunguje, neboť se restartuje pouze Sametime server bez loadu ostatních služeb, které potřebujeme přepsat. Proto restart celého serveru. V případě restartu Lotus Sametime serveru používejte příkazu q a následovné spuštění serveru. Při použití příkazu rest serv se Domino ukončí dříve, než Lotus Sametime a tím pádem Domino startuje ještě před úplným ukončením Lotus Sametime serveru.

Pomocí tohoto návodu zpřístupníte uživatelům serveru Lotus Sametime Connect Client for browsers. Mohou se tedy připojovat odkudkoli bez omezení na desktopovou aplikaci.

 


systém spravován pomocí webmaker.ooo.cz
©2006-2024 Tomáš Hanus | ixulot | ixodesign.cz | RSS