Lotus Sametime trochu jinak

Sametime v prohlížeči

Thursday, 6. November 2008

Zprvu bych se chtěl omluvit za měsíční výpadek článků. To víte, někdy člověk prostě nemá dostatek času ani na napsání článku. Nicméně mám pro vás jeden typ, pokud používáte "chytřejší" prohlížeč.

Máte například Lotus Sametime server vystrčen ven pro externí použití. Pak se nabízí několik možností, jak se k danému Lotus Sametime serveru připojit. Pokud zvolíte možnost připojení pomocí prohlížeče (Connect for browsers - za předpokladu, že to máte nakonfigurované), lze ho zobrazit krásně přímo v prohlížeči.

Já jsem použil firefox, nicméně toho samého lze docílit i v opeře. Nejlehčí a zároveň nejrychlejší způsob je přihlásit se na Lotus Sametime. Otevře se vám v externím okně. Chytněte toto okno za titulek a přesunem pod lištu s adresním řádkem si vytvořte záložku. Přejděte do nastavení této záložky a zaškrtněte volbu Nahrát záložku v postranní liště.

Nastavení záložky Lotus Sametime klienta

Poté spusttě ST pomocí této záložky, kdy se vám okno klienta včlení do postranní lišty. Pokud zavřte a znovu otevřete firefox, automaticky se zalogujete a při běžném brouzdání máte přehled, kdo je připojen a s kým můžete komunikovat.

Lotus Sametime klient v prohlížeči FireFox

 

 


systém spravován pomocí webmaker.ooo.cz
©2006-2024 Tomáš Hanus | ixulot | ixodesign.cz | RSS