Nově Web Slice

aktualizovaný obsah oblasti Web Slice

Friday, 5. June 2009

Asi takový den čeká každého, instalace Windows 7. I když článek není určen tomuto systému, zatím velmi chválím. Z jistého důvodu jsem se tak jako většina lidí v mém okolí vyhnul systému Vista. V systému Windows 7 je nová verze internetového prohlížeče IE8.

Minulá (i ty předešlé) verze od Microsoftu byla opravdu hrůza, avšak, nyní, Internet Explorer ve verzi 8 se mi docela líbí. Je zde plno nových a hlavně užitečných funkcí. Jednou z ní je Web Slice. Ve zkratce se jedná o funkci, která vám z oblasti definované na dané webové stránce přináší všechny změny. Je to tedy jakási obdoba RSS kanálu, kde obsahem je pouze daná oblast webu.

Jako první zde v České republice zavedl Web Slice portál Seznam na své úvodní stránce. Postupem času přibívají další, například server Živě.cz.

Jelikož se mi tato funkce zamlouvá, implementoval jsem jí i sem. V prohlížeči se vám po najetí nad danou čast tato část ohraničí zelenou barvou a zobrazí se vám ikonka, na kterou stačí jen kliknout.

Aktuální článek Web Slice

Samozřejmě, že uživatelé mohou Web Slice používat i v jiných prohlížečích, jen je potřeba nějakého pluginu.

Implementace není nikterak složitá, stačí obalit danou oblast blokovým prvkem a pomocí tříd identifikovat nadpis a samotný obsah. Jednoduchý návod najdete například na conBLOGu, více pak na Web Slice Format Specification.

 


systém spravován pomocí webmaker.ooo.cz
©2006-2024 Tomáš Hanus | ixulot | ixodesign.cz | RSS