Změna MAC adresy

se někdy může hodit, zvláště "karnevalákům" a jiným ...

Tuesday, 5. June 2007

Změna MAC adresy

Určitě jste se setkali někdy s problémem, že jste v síti byli "vázáni" na takzvanou MAC adresu. MAC adresa je fyzická adresa síťového adaptéru. Někteří poskytovatelé internetu využívají MAC adresy k rozlišení uživatelů, potažmo PC. Pokud je aplikován filtr MAC adres, tok dat k Vám zavisí na tom, zda máte MAC adresu takovou, kterou mít máte. Tady nastává právě problém.

Kde se to využije?

Pokud si například koupíte novou  základní desku či síťovou kartu, MAC adresa bude určitě jiná a vy již budete hledat kontakt na providera internetu při beznadějné snaze připojit se k internetu. Zde nabízím trik v podobě změny MAC adresy Vašeho ethernet adaptéru pomocí registrů.

Jak na to?

Nejprve si zjistím současnou MAC adresu příkazem ipconfig /all v příkazovém řádku. MAC adresa je ta položka, která se nazývá fyzická adresa. Poté pomocí řádku spustit spusťte "regedit". Zde přejdete na položku HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\ Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002bE10318}\ . Zde najdete záložky typu 00x, kde x je číslo adaptéru. Podle popisu adaptéru (DriverDesc) najde ten, u kterého chcete změnit MAC adresu.

Popis adaptéru

Poté přidáte novou řetězovou hodnotu s názvem NetworkAddress a hodnotou Vaší nové MAC adresy.

MAC adresa adaptéru

Poté restartujete počítač a změnu si můžete zkontrolovat výše uvedeným příkazem ipconfig /all v příkazovém řádku.

 


systém spravován pomocí webmaker.ooo.cz
©2006-2024 Tomáš Hanus | ixulot | ixodesign.cz | RSS